Bekijk onze projecten

De Lift vzw werkt met haar dochterorganisaties Werkvormm vzw en Steunpunt Tewerkstelling vzw geregeld verschillende projecten uit. Al deze projecten hebben tot doel om de kansen van jou als cursist verder te bevorderen. De projecten zijn vaak heel uiteenlopend en worden vaak in samenwerking met andere organisaties georganiseerd. Hieronder vind je een greep uit het aanbod.

Interesse om deel te nemen? Laat het ons weten!

Talent4Technics

Ben jij een werkzoekende ingenieur of technicus? Dit project kan jou helpen!

In Talent4Technics werken De Lift, haar partners en de Stad Antwerpen samen om jou te begeleiden naar een duurzame tewerkstelling op een niveau dat aansluit bij je behaalde diploma en je werkervaring.

Beeldwoordenboeken

Wil je je kennis van de Nederlandse taal versterken? Deze tool is iets voor jou!

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met VDAB, Provincie Antwerpen en Fonds Horeca. Zoals de naam het zegt, zijn deze online woordenboeken voorzien van duidelijke tekeningen. De leermodule laat jou toe om oefeningen te maken op je uitspraak en zinsconstructies. Het is een essentiële tool in de verwerving van functioneel Nederlands.

Haventornado's

Zie jij de Antwerpse haven ook graag als een nette, verzorgde omgeving? Lees zeker verder!

Bij dit project zal je instaan voor het schoon houden van de Antwerpse haven. De opdrachten die je zal uitvoeren bestaan uit:

  • Verwijdering van zwerfvuil;
  • Uitvoering van groenwerken;
  • Diverse andere kleine klussen.

De selectie gebeurt voornamelijk op jouw motivatie. Je opleiding, werkervaring en taalkennis zijn ondergeschikt.

François Musin

Durf jij je handen uit de mouwen steken? Dan is dit project iets voor jou.

De O.305, François Musin, is de oudste nog overblijvende IJslandvaarder van België. De Musin vaart al bijna 40 jaar niet meer. Dat betekent dat ze ook geen structureel onderhoud gekregen heeft gedurende die tijd. Bij dit werkervaringsproject zal jij meewerken aan de restauratie van dit schip.

Havenkranen

Gefascineerd door havenkranen? Neem deel aan dit project!

Antwerpen heeft een van de belangrijkste collecties havenkranen van Europa. De verzameling is zeer divers en kent havenkranen van bijna 100 jaar oud. Met dit project wil Werkvormm een team tewerkstellen dat intensief meewerkt aan de restauratie en het onderhoud van deze havenkranen.

De klemtoon van je takenpakket ligt op de bewerking van metalen objecten, waaronder:

  • Zandstralen;
  • (Industrieel) schilderwerk;
  • Lassen.